Datum

1 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag een teleurstellend resultaat behaald. Tegen laagvlieger Dokkum kwam de equipe van coach Zandberg niet verder dan een gelijkspel, een resultaat waar niemand iets mee op schiet.

De midweekse bekerwedstrijd had de nodige (blessure)sporen achter gelaten bij het vlaggenschip, maar ook deze middag stonden er weer 11 man op het wedstrijdformulier. Die 11 speelden geen beste eerste helft, al zorgde men af toe toch voor wat gevaar. Zoals na een minuut of 4, toen Lieuwe de Roos de bal vrij voor doelman Timo de Vries niet onder controle kreeg. En na een half uur spelen kon de doelman met de nodige moeite redden op een kopbal van de Roos. De beste kans volgde vlak voor rust, toen Jilt Venema de bal vrij voor doelman De Vries knap terug legde, waarna Wymer de Vries meters naast een leeg doel schoot. Dokkum slaagde er niet in doelman Gerrit Daleman aan het werk te zetten en was al blij dat de rust schadevrij werd gehaald.

Meteen na rust kwam Zwaagwesteinde op voorsprong. Jan Eisma kon alleen op doelman De Vries af en schoot beheerst raak. Van Dokkum hoefde men aanvankelijk niks te vrezen, al deden de gasten wel meer mee dan voor rust en na een uur spelen kwamen ze bij de eerste de beste kans zowaar op gelijke hoogte. Martijn Jongeling verscheen vrij voor Daleman en Dokkums beste speler liet deze kans niet onbenut. De wedstrijd was in evenwicht en Cerdie Benjert kreeg de bal uit een hoekschop plots voor de voeten, maar vond een Westereender lichaam. Aan de andere kant kreeg invaller Rene Nauta een behoorlijke kans, helaas net naast. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten verrassend op voorsprong, toen Jesse Jan Hoekstra uit een hoekschop via de grond raak kopte. Van lange duur was de vreugde niet, want een minuut later stond het alweer gelijk. Jan Eisma schoot de bal na een zelf ingezette actie en uitstekende kaats van Rene Nauta langs doelman De Vries, waarna Wymer de Vries op de doellijn het laatste zetje voor de 2-2 gaf. En met nog een dikke 10 minuten te spelen kon het alle kanten nog op. In de slotfase was de thuisploeg nog het dichtst bij een treffer.

Doelman De Vries had nogal wat moeite met een pegel van zo'n meter of 40 van Lieuwe de Roos en in de laatste minuut zette Rene Nauta Jan Eisma op weg richting doel. Eisma schoot onbesuisd over.

Een teleurstellend resultaat voor beide partijen. Zwaagwesteinde blijft in de subtop, maar laat gezien de andere uitslagen een prima kans liggen om verder op te schuiven. Volgende week speelt Zwaagwesteinde de uitwedstrijd tegen Ropta Boys, waar men tegenwoordig pas om 15.00 aftrapt.