Zwaagwesteinde pakt in blessuretijd punt in topper tegen Veenhuizen

Datum

17 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag in een aantrekkelijke wedstrijd op de valreep een punt gepakt tegen Veenhuizen. De thuisploeg had het in de eerste helft lastig, verzuimde na rust het duel te beslissen en gaf na eigen geklungel een goed resultaat uit handen. Dankzij een treffer in blessuretijd hield Zwaagwesteinde toch nog een punt over: 2-2

Veenhuizen had haar laatste 4 duels gewonnen en de gasten schoten uit de startblokken. Zwaagwesteinde zag sterretjes en binnen 3 minuten kregen Bram Schmidt en Sjoert Giezen elk een grote kans. Doelman Gerrit Daleman redde beide keren. Zwaagwesteinde kwam er niet aan te pas, maar kreeg toch ook plots een grote kans toen Lieuwe de Roos vrij voor doelman Jonathan Auwen verscheen. De Roos knalde op de doelman en in de daarop volgende corner raakte een Veenhuizen speler het leer ongelukkig, maar de lat bracht redding voor de gasten. Na een kwartier spelen kwam Zwaagwesteinde op voorsprong, toen Jan Eisma zijn directe tegenstander van zich afschudde en vervolgens het overzicht behield. Lieuwe de Roos kon Eisma's pass simpel afwerken: 1-0

Zwaagwesteinde had de veldverhouding wel iets rechtgetrokken, maar het bleef het lastig houden met de sterke voorhoede van de gasten. Niet zelden konden de Veenhuizen voorwaartsen alleen door middel van een overtreding worden afgestopt. Het leverde de blauwhemden een aantal vrije trappen op rond de “zestien”, maar echt gevaar kwam hier niet uit voort. Aan de andere kant gaven de gasten ook veel ruimte weg. Zwaagwesteinde weigerde te profiteren. Dennis Stienstra zag zijn aanname in kansrijke positie de mist in gaan en Wymer de Vries knalde huizenhoog over toen hij de bal plots voor zijn voeten kreeg.

Na rust had Zwaagwesteinde aanvankelijk opvallend weinig te duchten van de nummer 2 van de derde klasse B. Doelman Daleman hoefde slechts in actie komen bij een schot van Brian Giezen, zijn collega Auwen had het een stuk drukker. Slechts met moeite konden pogingen van Lieuwe de Roos en Jan Eisma onschadelijk worden gemaakt. Zwaagwesteinde controleerde het duel, maar vergat het te beslissen, ook al omdat de eindpass niet goed was of omdat er een verkeerde keuze werd gemaakt. Na zo'n 65 minuten spelen kantelde de wedstrijd plots. Daleman had alle tijd bij een terugspeelbal, maar ipv het leer weg te trappen schoot hij een gat in de lucht. Sjoert Giezen profiteerde van de blunder en weg was het Westereender overwicht. Een paar minuten later werd het nog erger toen Sjoert Giezen op aangeven van aanvoerder Schmidt de 1-2 binnentikte, daar zag het 5 minuten eerder toch niet naar uit. Zwaagwesteinde reageerde met een vrije trap van Lieuwe de Roos, welke door doelman Auwen maar net kon worden gekeerd. Maar het zelfvertrouwen had een behoorlijke deuk gekregen. Doelman Daleman grabbelde nog maar een keer op een ongevaarlijk schot, het liep met een sisser af. En dan werkte de arbitrage ook nog eens tegen. Wymer de Vries werd, meters buitenspel, diep gestuurd. Maar De Vries liet de bal lopen voor ploeggenoot Robin Feenstra die uit zijn rug kwam en zeker geen offside stond. De Veenhuizer assistent trok zijn aanvankelijk logische vlagsignaal snel in, maar arbiter Hofman had al gefloten. De arbiter excuseerde zich nog, maar Feenstra stond alleen voor Auwen, een 100% kans werd de thuisploeg dus ontnomen. Aan de andere kant voorkwam Daleman de beslissing, door met zijn benen redding te brengen en in de 92ste minuut kwam er toch nog enigszins gerechtigheid voor de equipe van Klaas Zandberg. Het was invaller Jilt Venema die de bal achter de Veenhuizer verdediging legde en Robin Feenstra was net iets eerder bij de bal dan doelman Auwen het lobde fraai binnen: 2-2

En hoewel deze gelijkmaker uitbundig werd gevierd, zal men bij Zwaagwesteinde toch niet helemaal tevreden zijn. Na rust had men het moeten beslissen. Tevreden zullen ze bij de gasten ongetwijfeld ook niet zijn gezien de late gelijkmaker. Geen winnaars dus deze middag.

Volgende week speelt Zwaagwesteinde de gemeentelijke derby tegen VIOD, uit in Driesum