Zwaagwesteinde uit de beker geknikkerd door LAC Frisia

Datum

28 november 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

Ook in het seizoen 2018/2019 zal Zwaagwesteinde de Noordelijke districtsbeker niet winnen. Het in 1883 opgerichte LAC Frisia (zondag 2de klasse) was in het midweekse treffen op Sportpark De Wieken met 1-3 te sterk.

Bij Zwaagwesteinde ontbraken om diverse redenen Wymer de Vries, Frank Kloosterman en Robin Feenstra en mede om die reden had coach Zandberg op de bank plaats ingeruimd voor 3 jeugdspelers. Dat alle 3 hun debuut zouden maken was wellicht wel voorzien, maar de reden waarom was minder fraai. Want reeds na 10 minuten spelen moest Jan Venema zich geblesseerd laten vervangen   ten faveure van Carst van der Werff. De stand was toen trouwens al 1-1.

Na 5 minuten strafte Jilt Venema na een voorzet van Jan Eisma weifelend optreden van de Leeuwarder defensie af, maar 3 minuten later was het alweer gelijk toen Said Loukili scoorde op aangeven van Tim Bijkerk, die voor de gelegenheid de brommer had meegenomen. Tussen beide doelpunten was Marco van Leijen (gelukkig weer op zwarte kicksen) namens de thuisploeg nog gevaarlijk met een vrije trap. Na de eerste 10 minuten vielen geen kansen meer te noteren. Er ging aan beide kanten het nodige fout, de harde wind speelde de ploegen ook parten.

Direct na rust kreeg Zwaagwesteinde wel een grote kans. Jan Eisma kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden van één der gastenverdedigers. Eisma stuitte echter op doelman Thieu Dijkstra. Binnen het kwartier kreeg Zwaagwesteinde vervolgens 2 dompers te verwerken toen eerst Jilt Venema en even later Henk van der Wal zich met blessures moesten laten vervangen. En zo volgde er ook het debuut van Berend Lodewijk en Bouke Freark de Bruin. LAC Frisia nam gaandeweg de regie in handen en zonder tot kansen te komen had je toch wel het gevoel dat een goal niet uit kon blijven. Zo halverwege de tweede helft volgde het doelpunt. Aanvoerder Loukili maakte z'n tweede, een mooie vrije trap. Toen een kwartier voor tijd invaller Klaas Kuiken de derde Frisiaanse treffer maakte was het pleit beslecht.

Komende zaterdag komt Zwaagwesteinde in de wei tegen Dokkum. Hopelijk vallen de blessures iets mee. Aanvang 14.30

verslag door: Ronald van Gennep