1 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zwaagwesteinde heeft zaterdag voor de elfde keer op rij verloren. Tegen

SC Stiens kregen de Westereenders een dik pak slaag, al zag het daar bij rust nog niet naar uit.

Want in de eerste helft hield de door blessures geplaagde formatie van trainersduo Kleefstra en Spek de gelederen achterin goed gesloten. De in vorm zijnde thuisploeg (12 uit 4) kwam ondanks een groot overwicht in de eerste helft niet verder dan een gevaarlijke kopbal, net over. En éénmaal veranderde een windvlaag een simpele vangbal voor doelman Gerrit Daleman plots in een gevaarlijke situatie, welke de doelman nog onschadelijk kon maken. Aan de andere kant werd de doorgebroken Lars Rozema nog net op reglementaire wijze afgestopt en zag Marco van Leijen de vermaledijde wind zijn voorzet tot gevaarlijke doelpoging promoveren. Helaas voor de gasten belandde de bal niet alleen over de Stiender goalie, maar ook over de Stienser goal. Zo’n 10 minuten voor rust kwam de thuisploeg dan toch plots op voorsprong. Een knal van Peter Jansen Klomp miste volledig zijn richting (of hij moet op de cornervlag hebben gemikt), maar het leer vond onderweg het hoofd van de ongelukkige Frank Kloosterman, waarna doelman Daleman kansloos was.

Na rust kopte Stefan de Vries direct raak, daar zag de Westereender afweer er niet best uit. Voor Zwaagwesteinde, dat zich de tweede helft nog maar sporadisch op de vijandelijke helft liet ziet, was het nu vooral zaak de schade te beperken. Dit lukte in eerste instantie nog vrij aardig. Doelman Daleman onderscheidde zich met een save op een poeier van Jansen Klomp, op dien heerlijke volley uit een hoekschop was hij echter kansloos. In de laatste 10 minuten lieten de gasten zich af en toe nog flink voor schut zetten en voerde de thuisploeg, met de nodige gallery play, de score nog op naar een dikke 6-0 eindstand.