Zwaagwesteinde lijdt dikke nederlaag tegen Marum

Datum

19 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zwaagwesteinde leed afgelopen zaterdag een dikke nederlaag tegen Marum. De gasten waren duidelijk een maatje (of meerdere) te groot: 0-5

Dat er met Marumers dit seizoen rekening moet worden gehouden voor wat betreft de bovenste plaatsen, lieten ze afgelopen zaterdag op sportpark De Wieken zien. Vanaf het begin hadden de gemakkelijk voetballende gasten een groot overwicht, al kwam men niet tot kansen. De thuisploeg slaagde er maar niet in om de bal in de ploeg te houden en stond dus in feite continu onder druk. Het leverde na 20 minuten een eerste kans op, die ook gelijk door Tom Boezerooy werd omgezet. Toen diezelfde Boezerooy even later zijn sprintsnelheid ten toon spreidde en collega Marc Oldewarris in staat stelde om de score te verdubbelen, leek het pleit al beslecht. Even dreigde voor Zwaagwesteinde een catastrofe, maar doelman Marvin Heidstra wist met 3 reddingen erger te voorkomen. In de laatste 5 minuten voor rust kreeg de thuisploeg zelf plots ook 2 enorme kansen om terug te komen. Eerst kopte Henk van der Wal volledig vrijstaand ruim over, even later verscheen Jan Eisma vrij voor de Marumer goalie. Die wist Eisma’s mislukte poging met enige moeite te keren, waarna het leer er in de scrimmage die volgde wonderlijk genoeg ook niet in ging. Ook de gasten kregen overigens nog een vette kans op de 0-3.

Na rust nam Marum wat gas terug en was een schot van uitblinker Boezerooy het enige wapenfeit. Achterin oogden de gasten bij standaardsituaties bijzonder onzeker, maar Zwaagwesteinde was deze middag niet bij machte om er van te profiteren. Drie vrije trappen van Marco van Leijen zorgden voor hachelijke momenten bij de geel zwarte equipe van de vertrekkende trainer Mulder. Uit de eerste miste Jan Eisma volledig vrijstaand op knullige wijze de bal, de tweede belandde via verschillende lichaamsdelen op het dak van het doel en uit een derde vrije trap kopte Henk van der Wal de bal terug, waarna er een klutssituatie ontstond, die voor de gasten goed afliep. Dat uitgerekend Marum uit een standaardsituatie scoorde was dan ook een beetje typerend voor de wedstrijd. Jordy Swieringa werkte na een hoekschop de bal binnen. In de slotfase dikte invaller Rick Buma met 2 treffers de score nog wat aan.

Een vrij kansloze nederlaag voor de equipe van Kleefstra en Spek, die na de derde nederlaag op rij steeds verder wegzakken op de ranglijst. Volgende week brengt Zwaagwesteinde een bezoek aan buur Veenwouden, dat de sterke prestatie tegen Zuidhorn ongetwijfeld een vervolg wil geven.