Datum

8 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zwaagwesteinde heeft zaterdag de derby tegen Veenwouden verloren. De gasten waren in een bijzonder matig treffen met 0-2 de baas.

De thuisploeg koos ervoor om zich massaal terug te trekken op eigen helft. Veenwouden had veelvuldig de bal, maar het tempo lag zo laag, dat de Westereenders makkelijk stand konden houden. Slechts 1 keer liet de thuisploeg zich voor rust gevaarlijk op de vijandelijke eigen helft zien. Uit een hoekschop bleef de bal wat hangen en frommelde Henk van der Wal het leer via de paal naast. Overigens had Veenwouden daarvoor, ook al uit een hoekschop, de lat geraakt via een kopbal van Robert Lodewijks. De kansen waren schaars, maar de afronding was de eerste helft wel goed verzorgd. Want de enige kans voor rust werd door de gasten dan ook maar direct verzilverd. Spits Wietse Veenstra dook bij een voorzet, die overigens wel erg gemakkelijk gegeven kon worden, bij de eerste paal op en verschalkte doelman Gerrit Daleman.

Na rust beet de thuisploeg wat meer van zich af en men slaagde er in de eerste 20 minuten zelfs 3 maal in om de rappe Jan Eisma te lanceren. De eerste 2 keer koos Eisma voor een voorzet/pass, waar zelf schieten beter was geweest. Eisma’s ploeggenoten beschikken namelijk niet over diens snelheid en waren zodoende nog niet aangesloten. De derde keer schoot Eisma uit een haast onmogelijke hoek wel op doel en verraste hiermee bijna doelman Wytse Reitsma. De bal trof helaas de paal. Dat deden de gasten even later ook en daarnaast hield doelman Daleman zijn ploeg met enkele goede ingrepen in de race. Totdat invaller Rinse Procee 5 minuten voor tijd de bal onhoudbaar in de hoek knalde: 0-2