Datum

24 oktober 2019 19:30

Accommodatie

Onbekend

De Hûnekop bezong dat het hoogtepunt van de week plaatsvindt op woensdagavond, de Bokkejûne. De echte ejaculatie vond deze week echter plaats op donderdagavond, sportpark de Wieken, klokslag half 8.

Neemt u de vrouw te lief en bent u blij als het spektakel 15 minuten duurt? Dan adviseer ik u voortaan mee te reizen met het vierde elftal van V.V. Zwaagwesteinde, zodat u 90 minuten lang aan uw trekken kunt komen

Of nou ja, 45 minuten dan. Want het spel van de thuisploeg vertoonde de eerste helft grote gelijkenis met het amusementsautomaat die men na het inwerpen van munten kan spelen door middel van het bewegen van twee mechanische flippers.

Dat de Feanster equipe dan ook in de 30 minuut de leiding nam kwam dan ook niet volledig uit de lucht van vallen - een doorbraak op rechts resulteerde in een voorzet die zelfs Batman’s sidekick Robin niet kon verhinderen. De kopbal die volgde bleek voldoende voor de voorsprong: 1-0.

De tweede helft liet een totaal ander spelbeeld zien. Als er ooit een moment is geweest waarbij de trainer/coach de wedstrijd naar zijn hand heeft gezet, dan was het wel deze in de strijd tegen de Feansters.

Dit kwam vooral door het inbrengen van één man: de Pipo Inzaghi van de Walden:  Hille van Tuyl.

Nadat Janno Jongsma de Westereenders op gelijke hoogte had gebracht, voltrok zich luttele minuten later een wonder op sportpark de Wieken. Van Tuyl jaagde, als een door een instinct gedreven jachtdier de Feanster defensie op, veroverde de bal, omspeelde de dienstdoende doelman, en scoorde met de armen reeds gehesen voor leeg doel. Het was alsof God vandaag via messias van Tuyl, pas zag dat het goed was.

Janno Jongsma, bewees woensdagavond wél opgelet te hebben. Hij nam de informatie van deze avond mee, transponeerde deze naar zijn benen, en knalde hard en droog binnen: 3-1. Hard en droog was ook het devies voor Van Tuyl, die bewees 20 minuten voor tijd dat God tóch niet almachtig is. Uit schier onmisbare positie wist van Tuyl de bal sportpark de Wieken uit te jagen.

De score had nog hoger kunnen oplopen, maar het vizier was reeds gefocust op de goudgele rakkers.

Zaterdag staat de Lauwers op het dieet. Voor diegene die graag een wereldwonder wil aanschouwen wil ik u doorverwijzen naar sportpark de Wieken.