Scheidsrechter

Veldhuizen, L.H.R.

Accommodatie

Onbekend

DE WESTEREEN- Dat de ene week de andere niet is bleek afgelopen zaterdag op sportpark “De Wieken”. Na de mooie uitoverwinning op Heerenveense Boys vorige week, volgde dit keer een zware nederlaag tegen streekgenoot Broekster Boys. Een half uur lang kon de thuisploeg gelijke tred houden, maar de 1-3 na 35 minuten was het breekpunt, waarna de gasten uitliepen naar een dikke zege: 1-6

In de beginfase gebeurde er van alles. Reeds na 9 minuten namen de gasten de leiding middels een fantastische vrije trap van Rienk de Haas: 0-1. Maar 4 minuten later was de stand alweer gelijk, toen René Nauta de bal via de kluts mee kreeg en oog in oog met doelman Erik Krol rustig bleef: 1-1. Weer 3 minuten later kreeg de thuisploeg opnieuw een prima kans. Na een vlot lopende aanval zette Wymer de Vries de bal perfect voor, waarna René Nauta de bal via een sliding rakelings over het doel van Krol schoot. Aan de andere kant wist uitblinker Abe Dreyer na 21 minuten spelen wel het net te vinden, toen hij bij een diepe bal net iets eerder bij de bal was dan doelman Anko Uitterdijk en hem passeerde: 1-2. Een minuut later voorkwam Uitterdijk met een redding op een poging van Hendrik Bouma een grotere achterstand en namens de thuisploeg kreeg René Nauta zijn derde kans deze middag. Nauta blokte onbedoeld een schot van ploeggenoot Wytze Pilat, maar verschafte zichzelf hiermee wel een grote kans. Doelman Krol bracht echter redding op de inzet van Nauta. Na 35 minuten spelen volgde de vroege beslissing, toen een voorzet van Piet Wessel Dijkstra via Uitterdijk bij Abe Dreyer terecht kwam, die de bal in het lege doel schoot: 1-3. Zwaagwesteinde had veel overtredingen nodig om de Broekster Boys voorwaartsen af te stoppen en de inconsequent leidende arbiter Veldhuizen greep telkens maar wat gretig naar zijn borstzak (totaal 7x geel in een sportief duel). In de 41ste minuut gaf de arbiter ook nog een (terechte) strafschop aan de gasten toen Abe Dreyer na een solo binnen de zestien werd aangetikt. Dreyer voltrok zelf het vonnis: 1-4

De tweede helft was slechts een formaliteit. Bij Zwaagwesteinde hoopte een ieder zo snel mogelijk op het laatste fluitsignaal, terwijl de gasten nog wel zin hadden om er met minimale inspanningen een paar te maken. De hoogtepunten bleven beperkt tot een frommelgoal van Kas Huizenga (61ste minuut) en een opnieuw weergaloze vrije trap van Rienk de Haas in de 69ste minuut.

Volgende week is er een beker/inhaalprogramma, op 28 november volgt de eerstvolgende competitiewedstrijd uit tegen Hardegarijp.