Scheidsrechter

Schulte, N.P.R.

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE- Zaterdagmiddag stond er een 6 puntenwedstrijd op het programma onder leiding van de matig fluitende scheidsrechter de heer N.P.R Schulte. Eindstand 0-0.

De eerste 15 minuten waren duidelijk voor ONT waarbij ONT al diverse kleine kansen kreeg. In de 7e minuut schoot Stefan Roffel van dichtbij over. Zwaagwesteinde stelde daar weinig tegen over, veel balverlies slechte passing. In de 17e minuut kwam Zwaagwesteinde tot de eerste echte knappe aanval over rechts die door Jan Visser rakelings  werd over gekopt verder was het ONT dat het spel bepaalde met kleine kansen . Daar tegenover deed Zwaagwesteinde het met afstandsschoten . in de 31e minuut na een aanval over links van ONT nam Teake van der Hoek de bal knap aan, maar zijn schot belande op de paal. Rene Vellinga pakte in de 34e minuut geel die later nog gevolgen zou hebben.

Trainer Sjoerd van Klaarbergen had in de rust gewisseld door Jesse Rozendal na een half jaar afwezigheid  in te brengen voor Kamal Jansen. De tweede helft had Zwaagwesteinde de zaken beter op de rit en kwam ook tot kleine kansen Dennis Stienstra schoot rakelings over en na een vrije trap van Wytze Pilat kopte Rene Vellinga net naast.

ONT kwam nog amper tot kansen tot de 65e minuut. Na balverlies van Masai van der weg kon ONT uitbreken en op rechts doorbreken waardoor keeper Johan Jan Kleeftra moest uitkomen en een  overtreding maakte op Teake van der Hoek die met de rode kaart werd bestraft. Hierdoor moest Zwaagwesteinde noodgedwongen wisselen Rene Nauta werd het slachtoffer en Gerrit Daleman kwam op de goal te staan. Nu kon de vrije trap worden genomen die knap door Gerrit Daleman werd gepakt. ONT rook nu 3 punten en kreeg nog en paar dikke kansen maar Zwaagwesteinde hield stand.

In de 89e minuut was het weer 10 tegen10 na een rode kaart voor Egbert Huizinga na een trappende beweging. In de extra tijd maakte Rene Velling nog een domme overtreding op de helft van ONT die hem zijn tweede gele kaart opleverde. Al met al mag Zwaagwesteinde met het punt het meest tevreden zijn.

Volgende week speelt Zwaagwesteinde thuis op Sportpark De Wieken tegen Zuidhorn aanvang: 14:30 uur.