Scheidsrechter

Lips, P.

Accommodatie

Onbekend

DE WESTEREEN- Zwaagwesteinde heeft zaterdag een forse nederlaag geleden. Zuidhorn was duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg: 1-5

Met Zuidhorn kwam er afgelopen zaterdag een ploeg in vorm naar sportpark “De Wieken”. Immers uit de laatste 8 wedstrijden hadden de Groningers maar liefst 22 punten verzameld. Bij een zege en misstap van concurrent Broekster Boys lag er tevens een periode in het verschiet, maar de mannen uit Damwoude werkten niet mee. Gesteund door de wind namen de gasten vanaf de aftrap het initiatief en na 8 minuten spelen belandde een vrije bal bij de tweede paal bij Bart Brandts Buys die het leer over de doellijn gleed: 0-1. En na 18 minuten verdubbelde Jaap Jacobs de score toen zijn van richting veranderd schot over doelman Gerrit Daleman in het doel waaide: 0-2

Voor de rest was er weinig opwinding. Bij Zwaagwesteinde veel goeie wil, maar de tegenstander was gewoonweg een maatje te groot, al speelde Zuidhorn nou ook niet de pannen van het dak en het gevaar bleef beperkt tot een poging voorlangs van Jacobs. In de slotminuut van de eerste helft besliste Jacobs het duel. Uit een voorzet van Wouter de boer genoot de spits wel erg veel vrijheid en kopte hij de bal diagonaal langs Daleman: 0-3

Met een tweetal wissels trachtte Zwaagwesteinde na rust de bakens te verzetten, maar het was Zuidhorn dat de kansen kreeg. Daleman pareerde een vrije trap van Laurens Bloem en even later belette hij met een prima reflex Jos Schultinga het scoren. Jan Peter Steenbergen hielp ook nog een grote kans om zeep voor de gasten, waarna Zwaagwesteinde zowaar wat terugdeed. Na een splijtende pass van René Vellinga was het René Nauta die doelman Marcel Groothof met een fraai lobje passeerde: 1-3

Heel even gloorde er hoop voor de thuisploeg, maar 4 minuten later was de marge weer 3 toen Auke Westra ongelukkig zijn eigen doelman verschalkte: 1-4

In het vervolg wist alleen Jaap Jacobs nog het net te vinden, zij het op fraaie wijze met een kopbal na een hoekschop: 1-5 na 86 minuten, wat tevens eindstand was.

Volgende week komt Be Quick Dokkum naar Zwaagwesteinde. Aanvang op sportpark “De Wieken” is 14.30 uur.