Berends, R.M.

Accommodatie

Onbekend

LEEK- Vanmiddag moest Zwaagwesteinde aantreden tegen koploper VEV’67 uit Leek waar de onmogelijke opgave was om 3 punten mee te nemen naar Zwaagwesteinde.

Gelijk bij de aftrap trok VEV’67 al in de aanval waarbij gelijk de eerste kans ook al ontstond door Marvin van Wijk, maar de niet te missen kans werd door Johan Jan kleeftra nog knap gered. Dit was gelijk het teken dat Zwaagwesteinde een moeilijke middag zou krijgen. VEV’67 zocht steeds de aanval wat halve kansen  opleverde. In de 15e  minuut een aanval van VEV’67 over rechts die knap werd voorgezet waar spits Age-Wim van der Zee wel raad mee wist en zo de 1-0 op het scorebord zette. In de 20e minuut had het zomaar uit het niets 1-1 kunnen staan. Uit een corner van Wytze Pilat werd de bal uit de kluts door Jelle v/d Wal op de lat geschoten. VEV’67 bepaalde het tempo maar dat leverde halve kansen op. In de 40e minuut ging Wytze Pilat over links een solo aan waarbij hij voor eigen succes ging met een knappe redding van keeper Klaas Kleiker maar hij had misschien beter de vrij staande Rene Nauta kunnen aanspelen.

Zwaagwesteinde had stiekem nog hoop in de 2e helft maar dat was in de 50e minuut gebeurt toen het 2-0 werd door Enrico Wardenier. Daarna was het  eenrichtingsverkeer, In de 75e minuut 3-0 door weer Enrico Wardenier. Zwaagwesteinde stelde daar helaas niks meer  tegenover. Keeper Klaas Kleiker had het rustig deze middag. In de 85e minuut 4-0 door Koert Thalen en 5-0 in de 88e minuut door Rense Dijk.

Na 2 invalbeurten maakte Lars Rozema(15 jaar)zijn debuut in het 1e elftal wat hij verdienstelijk deed.Volgende week de laatste thuiswedstrijd van VVZ  tegen Hardegarijp om 14:30 uur op sportpark ´De Wieken´. Er moeten 3 punten gepakt worden en dan maar afwachten wat de concurrenten hebben gedaan.