Brinkkemper, Mw. S.A.

Accommodatie

Onbekend

DE WESTEREEN- Zaterdagmiddag stond de derby Zwaagwesteinde - WTOC op het programma. Onder leiding van Mevr. S.A.Brinkkemper werd er even na half 3 afgetrapt.

WTOC begon beter aan de wedstrijd dan Zwaagwesteinde wat in het begin al kansen opleverde door Jaap de Bruin die zijn schot net zag overgaan en Nyckle Smeding die na een aanval een slap rollertje op Roelof v/d Ploeg schoot. In de 24e minuut de eerste grote kans voor Zwaagwesteinde, na een aanval over rechts via Wymer de Vries en een prima kaats van Sven Rozendal schoot Lieuwe de Roos naast, in plaats van in de lege goal. In de 28e minuut kwam Zwaagwesteinde op 1-0 door Wymer de Vries na prima steekpass van Sven Rozendal. In de 44e minuut maakte WTOC de gelijkmaker, na een aanval over rechts die door Roelof van de Ploeg niet goed werd verwerkt schoot de vrijstaande Jaap de Bruin de 1-1 binnen.

In de tweede helft was Zwaagwesteinde niet goed uit de kleedboxen gekomen, zo had Jaap de Bruin twee grote kansen in het begin van de tweede helft. In de 59e minuut weer een kans voor WTOC maar in de counter had Sven Rozendal de 2-1 op zijn schoen maar schoot te gehaast en wild over. In de 70e minuut kreeg Zwaagwesteinde een vrije trap die slecht werd genomen, vanuit de counter maakte Jaap de Bruin de 1-2.

In de 75e minuut een soort gelijke situatie, Zwaagwesteinde mocht een corner nemen die ook slecht werd genomen, wederom een counter die weer prima werd afgemaakt door Jaap de bruin: 1-3. In de 81e minuut maakte invaller Erik Jan Dijktra ook nog de 1-4 voor WTOC. Een geflatteerde maar verdiende overwinning voor WTOC.

Volgende week zal er met een andere instelling moeten worden gevoetbald in en tegen Wykels Hallum aanvang: 14:30 uur.